Tiszta szívvel

2020.03.10. 13:50

Carter doki veszi kezelésbe Till Attila filmjét

Olyan műsort akarnak csinálni, amilyet még nem láthattunk tévében.

Noah Wyle at the 25th Critics' Choice Awards at the Barker Hangar. Santa Monica, 01/12/2020 | usage worldwide

Forrás: DAVE BEDROSIAN / GEISLER-FOTOPRESS / GEISLER-FOTOPRESS / DPA PICTURE-ALLIANCE / AFP

Fotó: Picture-Alliance/AFP

Till Attila Tiszta szívvel című filmjéből fejleszt minisorozatot Noah Wyle, a Vészhelyzet széria Carter doktorának produkciós cége, a Slippery Moon Productions, a Warner Bros. TV-vel közösen – közölte a Laokoon Filmgroup kedden.

Célunk kettős a sorozattal: egyrészt olyan műsort akarunk csinálni, amit még nem láthattunk tévében, másrészt teljesen át akarjuk formálni a jelenlegi felfogásunkat arról, mi mindenre is képesek a mozgássérültek

- idézte a közlemény Noah Wyle-t.

A 2017-ben a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra nevezett film számos fesztiváldíjat nyert világszerte, többek között a szaloniki szemlén, a franciaországi Arras filmfesztiválon vagy a cottbusi fesztiválon.

A filmre már korábban felfigyeltek Amerikában, a 2016-os chicagói nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a Chicago Sun Times filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat. Stalter Judittal, a film producerével két-három éve vette fel a kapcsolatot Noah Wyle az adaptációval kapcsolatban, azóta folyik a közös munka és a különböző jogi egyeztetések.

A 2016-ban bemutatott Tiszta szívvel akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról; a történetben két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A film alapkérdése, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket, vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor igazán bevadulnak.

A filmet Till Attila rendezte, a mozi az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup gyártásában készült. A producer Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor volt, az operatőr Juhász Imre, a látványtervező Ágh Márton, a főbb szerepeket Thuróczy Szabolcs, Fekete Ádám, Balsai Móni és Fenyvesi Zoltán alakította.

Borítókép: Noah Wyle

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!