Majd harminc esetnél kellett beavatkozni a szél miatt

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A leggyakrabban kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat.

Mint beszámoltunk róla, pénteken egész károkat okozott és sok munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél az országban, elsősorban az északkeleti-keleti vidékeken. Késő délutánig Hajdú-Bihar megyében meghaladta, Borsod-Abaúj-Zemplénben pedig megközelítette a harmincat az ilyen káresemények száma. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig több mint hússzor riasztották viharkárokhoz a tűzoltókat.

A leggyakrabban kidőlt fákhoz kellett kivonulniuk az egységeknek, de Nyíregyházán például egy középiskola, Vásárosnaményban pedig a fürdő tetejét is megbontotta a szél. Nyíregyháza-Rozsrétszőlőn egy lakóházra dőlt egy nagyméretű tuja. Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében ugyancsak döntött ki fákat, okozott épületkárokat a viharos időjárás.

ÉM


Illusztráció - Fákat dönt a szél Borsodban!
Miskolc - Sok munkát ad a tűzoltóknak az erős szél az ország északkeleti részén, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de a szokásosnál valamivel több az ilyen riasztás Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében is, tudtuk meg a katasztrófavédelem megyei igazgatóságától. Tiszaújváros és ...