Majális az állatkertben!

Majális az állatkertben!
Majális az állatkertben! - © Fotó: Veress Tamás
Miskolc – Állatkerti Majális! A természet megújulásának ünnepén, május 1-én ismét érdemes lesz egyet sétálni a Miskolci Állatkertben, hiszen a közkedvelt állatbemutatókon, állatsimogatókon és látványetetéseken túl szakvezetések során jobban és közelebbről is megismerkedhetnek újszülött állatainkkal a hozzánk látogatóink!

A természet megújulásának ünnepét az állatkert lakói idén is bőséges szaporulattal köszöntik. Gyűrűsfarkú maki ikrek a Trópusi házban, vadmalacok, muflonbárányok a patás állataink kifutóiban, bárányok és kecskegidák a Tanyaházban. És ha mindez nem lenne elég, tovább gyarapodott a Dávid-szarvas család is!

A gyűrűsfarkú maki (Lemur catta) ikrek gyorsan fejlődnek, egyre érdeklődőbbek és kíváncsibbak a nagyvilág dolgai iránt, de leginkább még anyjuk hátán utazva fedezik föl a kifutót. A vaddisznók (Sus scrofa) kifutójában négy vadmalacot lehet megpillantani, míg a szomszédságukban a mufloncsapat (Ovis musimon) kis muflonbárányai már az egész csapattal együtt sétálnak a kifutójukban legelészve. A Magyarország állatkertjei közül jelenleg csak a Miskolci Állatkertben látható Dávid-szarvasok (Elaphurus davidianus) háza táján is van látnivaló, ugyanis idén sem maradt el a szaporulat, hiszen a csapat április elején két borjúval gyarapodott.

– Krajnyák Zoltán, zoopedagógus, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –