Magyarországra látogat a Rotary Club világelnöke

Budapest – Vasárnap Magyarországra érkezik az egyik legismertebb jótékonysági világszervezet, a Rotary Club világelnöke, K.R. Ravindran – közölte a Magyar Rotary District az MTI-vel.

A közlemény szerint a Rotary klubjai olyan emberekből állnak, “akik jobbá szeretnék tenni a körülöttük lévő világot”, a világszervezet “politika és vallás felett áll”. Meghatározó szerepét mutatja az is, hogy a világszervezet elnöke tanácskozási joggal az ENSZ ülésein is részt vesz – emelték ki.

A Rotary világelnökét, K.R. Ravindrant többnapos magyarországi látogatása során Hiller István (MSZP), az Országgyűlés alelnöke hétfőn fogadja a Parlamentben. Emellett Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Szegeden és Mosonmagyaróváron találkozik a régió magyar és határon kívüli rotarystáival, Budapesten szerda reggel egyeztet a fővárosi és Budapest környéki klubok képviselőivel.

A világon több mint 500 úgynevezett Rotary District és 33 ezer klub működik 1,2 millió taggal. Magyarországon 49 klub több mint ezer taggal segíti a környezetét.

Jelenleg az egyik legnagyobb program, amelyhez szinte minden magyarországi és számos külföldi klub is csatlakozott, a Gift of Life, amely határon túli gyermekek szívműtétjét szervezi Szegeden.

Debrecenben futófesztivált szerveznek, Szegeden és Pécsen Rotary Advent keretein belül adnak támogatást rászorulóknak. Több városban a vak emberek tájékoztatása érdekében “tapintható láthatatlan” domborművet állítottak – olvasható a közleményben.

– MTI –