Magyarországot is megfenyegette az Iszlám Állam

Akt.:
Magyarországot is megfenyegette az Iszlám Állam
Magyarországot is megfenyegette az Iszlám Állam - © Fotó: ujszo.com
Budapest, Brüsszel, Washington – A terrorszervezet a közösségi médián keresztül azt tudatta az Egyesült Államokkal és egy sor európai országgal, hogy Brüsszel csupán a kezdet volt és újabb merényletek várhatók – írja a Washington Times.

A cikk szerint a kilátásba helyezett lépések egészen odáig mennek, hogy az elfogott nőket potom áron eladják rabszolgának, a kezükre került gyerekeket pedig janicsárként nevelik, hogy azután egykori hazájuk ellen forduljanak.

A Washington Times cikke szerint az Iszlám Állam sajtócégének felhívása úgy fogalmaz:

„ma Brüsszel és a repülőtere, holnap akár Portugália vagy Magyarország kerülhet sorra”.

Egy szakértő szerint utóbbi két államot azért említették, hogy nyomatékosítsák: egyetlen európai ország vagy főváros sincs biztonságban az ISIS támadásaitól. Egyik kollégája pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a földrész lakói nem bíznak kellőképpen egymásnak, ezért nem működnek együtt a lehető legszorosabban a további robbantások elhárítására.

A Hír TV-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint ugyanakkor Magyarország továbbra sem számít kiemelt célpontnak.

„Úgy gondolom, hogy Magyarország terrorfenyegetettsége továbbra sem kirívó. Minden terrorszervezet számára a legfontosabb az, hogy minél látványosabb célpontokat tudjon megtámadni. Magyarország és Portugália ebből a szempontból nem feltétlenül tartozik az élmezőnybe. Azzal is érdemes számolni, hogy Magyarországon nem találnának annyira kirívó célpontokat” – vélekedett Mátraházi Tibor.

Forrás: ujszo.com, hirtv.hu.


Iszlám Állam – Sky News: zsidó gyermekintézmények ellen tervez támadást Törökországban a terrorszervezet

London – A Sky News brit hírtelevízió forrásai szerint törökországi zsidó gyermekintézmények – óvodák, iskolák, ifjúsági központok – ellen tervez merényletet az Iszlám Állam.

Szíria – Az ókori műemlékek nagy része épen maradt Palmürában

London – Néhány értékes műemlék valóban megsemmisült, az ókori romok nagy része azonban túlélte az iszlamisták elmúlt tíz hónapos uralmát Palmürában, amelyet vasárnap foglalt vissza a szíriai hadsereg az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettől – derült ki a világörökségi helyszínről készített legfrissebb felvételekből.

Videó: Gyerekeket robbantott fel az Iszlám Állam egy iraki futballmeccsen (18+)

Bagdad – A Bagdadtól délre fekvő Al-Asriya nevű faluban szombaton temették el azokat a fiúkat, akiket az Iszlám Állam egyik öngyilkos merénylője robbantott fel pénteken egy focimeccs után. A merényletben 32 ember vesztette életét, közülük tizenheten 10-17 év közötti fiúk voltak.

Iszlám Állam – Élve akarták elfogni a terrorszervezet második számú vezetőjét

Washington – Újabb részleteket közölt az amerikai média pénteken az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet második számú vezetőjének Szíriában történt likvidálásával kapcsolatban Ashton Carter védelmi miniszter aznapi bejelentését követően, így például azt, hogy az amerikaiak élve akarták elfogni Abd ar-Rahmán Musztafa al-Kadulit.

Nógrádi György: Európa nem bír az Iszlám Állammal

Budapest, Debrecen – Nógrádi György felsorolta a szerinte potenciális célpontnak számító európai országokat.
hirdetés
hirdet�s