Magyarországon is hódít a kutyafrizbi

Egyre népszerűbb Magyarországon a kutyafrizbi. Itthon csak két éve ismerik, de több mint félszázan űzik rendszeresen az Amerikai Egyesült Államokból indult sportot. Vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszentpálon rendeztek országos kutyafrizbi-versenyt.

A résztvevőknek mindössze egy percük van, ebbe kell beleférnie minél több dobásnak. A 45 méteres pályát öt zónára osztják és minél távolabb kapja el a kutya a frizbit, annál több pontot kap. A kutyák és gazdáik naponta több órát gyakorolnak egy-egy versenyre.

“A gazdának tudni kell dobni, ez az alap, de a kutyának is meg kell tanulnia elkapni a fritzbit, aztán visszahozni ” – mondta a Független Hírügynökségnek Heiczinger Judit, a verseny szervezője.

Külön kategóriának számít a szabad stílus. Itt öt frizbivel, zenére kell bemutatni a gyakorlatot. A zsűri az atletikusságot, az ügyességet, valamint a kutya és az ember közötti összhangot pontozza.

Magyarországnak egyelőre egy világbajnoki 20. helye van kutyafrizbizésben. Augusztusban Európa-bajnokságot rendeznek Budapesten, ahol minden esély megvan arra, hogy a dobogón végezzenek a sportág hazai legjobbjai.Sporthírek