Magyarország

2018.12.05. 16:38

A munkaerő ára

<em>Mintegy egy évtizede pályamódosításra kényszerült ismerősöm talán hihetetlen módon az idő óta folyamatosan képzi magát. Lelkesen számol be a megszerzett képesítésekről, ismeretanyagról. Elkápráztat tudásszomja, tájékozottsága a munkaerőpiaci viszonyokról. Nem rest a munkahelykeresésben sem, külön feljegyzései vannak a tapasztaltakról. Egyik reggel némi malíciával hangjában számolt be legfrissebb kalandjáról, egy jó nevű cég HR-menedzserével tartott konzultációjáról.</em> Pap Gyula írása.

Mintegy egy évtizede pályamódosításra kényszerült ismerősöm talán hihetetlen módon az idő óta folyamatosan képzi magát. Lelkesen számol be a megszerzett képesítésekről, ismeretanyagról. Elkápráztat tudásszomja, tájékozottsága a munkaerőpiaci viszonyokról. Nem rest a munkahelykeresésben sem, külön feljegyzései vannak a tapasztaltakról. Egyik reggel némi malíciával hangjában számolt be legfrissebb kalandjáról, egy jó nevű cég HR-menedzserével tartott konzultációjáról. Pap Gyula írása.

Gyakorlatilag szóhoz sem jutott, a szabványszöveg hallgatása közben próbálta kifejteni elképzeléseit a megpályázott munkakört illetően, valódi eszmecsere azonban csak a munkabért illetően bontakozott ki. „Sokat mondtam” – fakad ki keserűen. „Jó párat ismerek, akik ott dolgoznak, nem vetettem el a sulykot, de legalább magát becsülje meg az ember” – lamentál rezignáltan a tanulságokon.

Mikor egy várva várt új beruházásnak örülünk és hangsúlyozzuk az okosságot, amivel ide sikerül csábítani, nem feledhetjük a fontos szempontot: hogyér’ mérik a munkaerőt?

Pap Gyula


[related-post post_id="4044461"]

[related-post post_id="3997806"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!