Magyarország

2018.12.05. 10:24

Grincsfa készítése: minden a jó alapanyagon múlik

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nincs annál jobb móka, mint amikor magunk dekoráljuk a lakást, a teraszt és az udvart.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nincs annál jobb móka, mint amikor magunk dekoráljuk a lakást, a teraszt és az udvart.

Ez a kis dekoráció valóban kedves, könnyen elkészíthető, oldja a túlságosan komoly karácsonyi hangulatot, és a macskák is örömmel pofozzák le az asztalról.

Alapanyagok, készítés

A fő kihívás az alapanyag beszerzése, a legjobb a zsurló vagy a zanót. Ezeket virágosnál keresse, és szerezzen hozzájuk drótot is méterben, hogy a megfelelő formára tudja a növényt beállítani. A titok a megfelelő kötözés, és a fa végső meghajlítása. Az ágakat teheti egy nagyobb cserépbe, amelyekre földet vagy sódert szór, hogy rögzítse a talapzatot, majd jöhet a dekorálás. Akármiből is csinálja, a lényeg a hajlítás, és hogy a tetejére tegyen egy kerek díszt. Valamint, hogy ne vegye túl komolyan a dolgot, és ha kicsit csálé lesz, nevessen egy nagyot!

Ha pedig szeretnénk egy kis karácsonyi hangulatot az udvaron, vagy a verandán, hát annak is bátran vágjunk neki.

– Ha van a kertben fenyőfa, a legkézenfekvőbb ezt karácsonyi díszbe öltöztetni – mondja Konkoly Andrea dísznövénykertész, a Dr. Park vezetője.

Visszafogottan

– Szerezzünk be egy jó minőségű kültéri égősort, a gallyakra pedig akasszunk tobozokat, terméseket, de aki igazán pazar karácsonyi dekorációt szeretne a kertbe, az a kerti fenyőről se sajnálja az üvegdíszeket. A bejárati ajtó környékére, a lépcsőkorlátra is kerülhet égősor vagy fenyőgirland. A kertben elhelyezett karácsonyi dekoráció akkor érvényesül legjobban, ha visszafogott és különleges.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!