Magyarország

2016.05.12. 16:31

Megdöbbentő fotók: Rohadnak a magyar kórházak

Budapest - Leomlott vakolat, széttört vécék, balkáni körülmények – ez látszik azokon a fotókon, amelyek az elmúlt hetekben készültek magyarországi kórházakban. Az Abcúg cikke.

Budapest - Leomlott vakolat, széttört vécék, balkáni körülmények – ez látszik azokon a fotókon, amelyek az elmúlt hetekben készültek magyarországi kórházakban. Az Abcúg cikke.

A betegek és kórházi dolgozók Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért politikusa felhívására küldték be képeiket a Facebookon, ebből közlünk most válogatást. Szabó áprilisban állt önkéntes segédápolónak egy belgyógyászaton, az élményeiről blogjában számolt be.

Merényi Kórház

Kútvölgyi úti kórház rendelőintézetének földszinti folyosója és hidroterápiája

Kútvölgyi hidro

Kútvölgyi hidro

Forrás: Abcug.hu | Fotók: Párbeszéd Magyarországért.


Nem finanszírozza az OEP az újabb, hatékonyabb, de drága rákgyógyszereket, amik évekkel meghosszabbíthatják egy-egy beteg életét. Méltányosságból ugyan lehet igényelni támogatást ezekre, de az eljárás bürokratikus és hosszadalmas, közben a rák csak nő.

Az ombudsman vizsgálata szerint a vajúdó nőt bepelenkázták és le is kötötték, az ápolók pedig csak akkor vették észre, hogy megindult a szülés, amikor a gyerek feje és karja már látható volt.

A legtöbb szülő sámlin, jó esetben kerti széken tölti az éjszakát beteg gyereke mellett, mert a kórházak többsége nemhogy ágyat, általában matracot sem tud biztosítani számukra. Néhány anyuka ezért matracokra kezdett pénzt gyűjteni a Facebookon, ahol néhány hét alatt másfél millió forintot szedtek össze. A legtöbb kórház örül az adománynak, de van, ahol a biztonság kedvéért inkább elutasítják.

Az egészségügyben uralkodó állapotok miatt több nyílt levelet is megfogalmazó orvoscsoport szerint a magyar kórházakban az eszköz- és az alapvető higiéniás feltételek hiánya oda vezet, hogy emberek százai veszítik életüket bakteriális fertőzések miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!