Magyarország

2015.12.31. 19:50

Könnyűszerkezetes repülővel repülné körbe a világot egy magyar pilóta

Budakeszi - Egy magyar gyártású, Apollo Fox típusú könnyűszerkezetes géppel repülné körbe a világot Keszy-Harmath Zoltán.

Budakeszi - Egy magyar gyártású, Apollo Fox típusú könnyűszerkezetes géppel repülné körbe a világot Keszy-Harmath Zoltán.

A pilóta csütörtökön a farkashegyi repülőtéren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, ehhez jelentősen átalakították a gépet, erősebb motort, nagyobb üzemanyagtartályokat kapott, és növelték hatótávolságát is. Az útra feleségével 2017 májusában szeretne elindulni.

Az MTI kérdésére válaszolva azt mondta, azért döntöttek az Apollo Fox mellett, mert ez az egyetlen magyar sorozatgyártású gép, megfizethető, és alkalmas a feladatra.

Keszy-Harmath Zoltán repül magyar gyártású, Apollo Fox típusú repülőgépével a farkashegyi repülőtér felett 2015. december 31-én. A pilóta körberepülné a világot a könnyűszerkezetes repülővel. Az útra 2017 májusában szeretne elindulni feleségével, a tervek szerint nyugati irányba indulnának el Farkashegyről, és három hónappal később érkeznének vissza. | MTI Fotó: Illyés Tibor

A tervek szerint nyugati irányba indulnának el Farkashegyről, és három hónappal később érkeznének vissza.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!