Magyarország

2013.03.05. 09:47

Húsz határsértőt fogtak el Csongrád megyében

Szeged, 2013. március 5., kedd (MTI) - Húsz határsértőt fogtak el a rendőrök keddre virradóra Csongrád megyében, az illegális bevándorlók közül négyen a rendőrségen jelentkeztek menekültstátusért - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szeged, 2013. március 5., kedd (MTI) - Húsz határsértőt fogtak el a rendőrök keddre virradóra Csongrád megyében, az illegális bevándorlók közül négyen a rendőrségen jelentkeztek menekültstátusért - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.Szenti Szabolcs elmondta, a Maliból, Burkina Fasóból, Bangladesből, Szíriából, Algériából és Pakisztánból származó határsértőket Röszke külterületén, négy helyszínen, a stabil hőkamera segítségével fedezték föl.

Hajnalban a szegedi Mars téren igazoltattak négy embert, kiderült róluk, hogy szíriai és algériai állampolgárok, akik illegálisan érkeztek Magyarországra. Négy algériai férfi pedig a Szegedi Rendőrkapitányságon jelentkezett, ők menekültstátusért folyamodtak - tudatta a százados.

A rendőrök 2013-ban eddig több mint 1200 határsértőt fogtak el Csongrád megyében, ami több mint kétszeres növekedés a megelőző év hasonló időszakához képest - tette hozzá a szóvivő.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!