Magyarország

2013.03.18. 15:31

Havazás - Kormányzati és parlamenti vizsgálatot is sürget a DK

Budapest, 2013. március 18., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a hétvége történéseit egy kormányzati és egy parlamenti bizottságnak is ki kell vizsgálnia. A párt alelnöke a felelősök megnevezését és új katasztrófavédelmi terv megalkotását sürgette hétfői sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2013. március 18., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a hétvége történéseit egy kormányzati és egy parlamenti bizottságnak is ki kell vizsgálnia. A párt alelnöke a felelősök megnevezését és új katasztrófavédelmi terv megalkotását sürgette hétfői sajtótájékoztatóján.Molnár Csaba azt mondta, a kormány szerveit felkészületlenül érte a havazás és a szél, ráadásul a későbbiekben sem tudtak eredményesen működni, későn kezdtek cselekvésbe a kormányzati döntéshozók. Orbán Viktor annyira centralizálta az állam működését, hogy távollétében szinte senki nem volt képes felelős döntéseket hozni - értékelte.

A független képviselő szerint a kabinet későn hirdette ki a veszélyhelyzetet. Emellett nem működött a tájékoztatási rendszer, lefagytak a honlapok, elérhetetlenek voltak a katasztrófavédelem vonalai és "teljes egészében kudarcot vallott a magyar közmédia" - mondta Molnár Csaba, hozzátéve: ezt tetézték a belügyminiszter "cinikus és érzéketlen" nyilatkozatai, amelyeknek önmagukban elegendőeknek kellene lenniük ahhoz, hogy a miniszterelnök elgondolkozzon azon, helyén maradhat-e Pintér Sándor.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!