Magyarország

2013.03.30. 17:47

Árvíz/belvíz - Baranyában még több helyütt védekeznek

Pécs, 2013. március 30., szombat (MTI) - Baranyában van, ahol elmúlt a veszély, több településen azonban továbbra is szükség van az árvíz elleni védekezésre - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.

Pécs, 2013. március 30., szombat (MTI) - Baranyában van, ahol elmúlt a veszély, több településen azonban továbbra is szükség van az árvíz elleni védekezésre - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.Kasza Anett közleményében azt írta: Sásdon nincs szükség további védekezésre, így ott befejezték a munkát. Szigetváron az Almás-patak áradása miatt 12 ezer homokzsákot helyeztek készenlétbe, és nyúlgátat emeltek az egyik áruház közelében.

A víz Basalon is veszélyeztet lakóépületeket, Kisvaszaron 150 homokzsák szolgálja egy családi ház védelmét, Királyegyházán pedig folytatni kell a szivattyúzási munkálatokat.

A szóvivő kitért rá: a megyében a 66-os úton Baranyajenőn, Sásd után Meződpusztánál, a 67-esen a mozsgói elágazás közelében, Pécsett a Mohácsi úton, emellett Komló és Kisvaszar, valamint Szentdénes határában van sebességkorlátozás és útszűkület az időjárással összefüggésben.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!