Magyarország

2013.03.31. 13:46

Árvíz - Elsőfokú készültséget rendeltek el a Murán

Nagykanizsa, 2013. március 31., vasárnap (MTI) - Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Murán, árvízi üzembe helyezték Zalaszombatfán a Kebele tározót - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap a honlapján.

Nagykanizsa, 2013. március 31., vasárnap (MTI) - Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Murán, árvízi üzembe helyezték Zalaszombatfán a Kebele tározót - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap a honlapján.A Mura folyón vasárnap délelőtt elérte a vízszint az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapja szerint Letenyénél rendelték el a védekezést.

A lehullott nagyobb csapadékmennyiség miatt a zalai vízfolyásokon mindenütt jelentős a vízszintemelkedés, ezért vasárnap reggel Zalaszombatfán árvízi üzembe helyezte a vízügyi igazgatóság a Kebele tározót.

A jelentős mennyiségű csapadék és a hóolvadás miatt Zalában több helyütt is gondot okoz a víz. Telítődtek a kisebb vízfolyások, árkok, patakok, de több helyen ki is öntöttek medrükből.

Lentiszombathelyen a Tavasz utcában egy lakóházat is megközelített a kiöntött Malonya-patak, Tüskeszentpéteren a mezőről lefolyó nagy mennyiségű csapadékvizet nem tudta elvezetni az út menti vízelvezető árok, ezért mindkét helyszínen földmunkagépeket vetettek be a veszély elhárításához. Keszthelyen egy lakóház telkén gyűlt össze tíz centiméteres vízréteg a heves esőzések miatt, itt a tűzoltók nyújtottak segítséget.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján vasárnap azt közölte: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lezárta a Páka és Ortaháza közötti mellékutat a napok óta tartó folyamatos esőzések következtében kialakult vízátfolyások miatt. Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy Magyarszerdahelynél, a 74-es főúton is vízátfolyások nehezítik a közlekedést.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!