Magyarország

2013.02.05. 13:11

Szülői közösség: az ELTE és a Klik kísérje figyelemmel a középiskolai osztályközösségek sorsát

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - Az ELTE Gyakorlóiskoláért Szülői Közössége azt várja az ELTE vezetésétől, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), hogy a bezárásra ítélt középiskola diákjainak további sorsát kiemelt figyelemmel kísérje: az osztályközösségeket, illetve - ha erre nincs mód - a kisebb közösségeket lehetőleg egyben tartva keressenek számukra új tanintézményt.

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - Az ELTE Gyakorlóiskoláért Szülői Közössége azt várja az ELTE vezetésétől, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), hogy a bezárásra ítélt középiskola diákjainak további sorsát kiemelt figyelemmel kísérje: az osztályközösségeket, illetve - ha erre nincs mód - a kisebb közösségeket lehetőleg egyben tartva keressenek számukra új tanintézményt.Ezt a közösség kommunikációs munkacsoportja közölte kedden az MTI-vel.

A kommünikében - utalva arra, hogy az ELTE szenátusa hétfői ülésén úgy döntött, a középiskolai osztályok fenntartását a 2013-14-es tanévtől már nem tudja vállalni - azt közölték: információik szerint az ELTE vezetősége már egyeztet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal és a Hegyvidék Önkormányzattal. A tervek között szerepel, hogy a végzős gimnáziumi osztályt, valamint a szakközépiskolai osztályokat az Arany János Általános Iskola és Gimnázium fogja átvenni az osztályfőnökkel és a diákokat tanító szaktanárokkal együtt. A jelenleg 9. és 10. évfolyamos gimnáziumi diákok sorsa azonban jelenleg bizonytalan - állapították meg.

Az általános iskolás gyerekek szülei ugyanakkor üdvözölték az ELTE-nek és az önkormányzatnak az általános iskola további működtetésével kapcsolatos döntését, és mint írták, bíznak abban, hogy az új helyzettel hosszú távon és továbbra is magas színvonalon biztosítható gyermekeik általános iskolai tanulásának lehetősége.

Kitértek arra is: szülői közösségük változatlanul különösen nagy figyelmet fordít az iskola tornatermi kapacitásaira. A jelenlegi működési tervek szerint az iskolának a 2013-14-es tanévtől kezdve csupán egyetlen - az A épületben lévő - osztható tornaterme lesz, amely a szeptemberben induló tanévben már az alsós osztályok megnövekedett testnevelésóra-igényeit sem tudja maradéktalanul kielégíteni.

Az önkormányzati C épületben ugyanis nincs tornaterem, csak a kiürítendő B épület mellett, azzal összeépítve. A szülői közösség újabb tárgyalássorozatot kezdeményez Hegyvidék önkormányzatával, hogy a kiürítendő B épülettel összeépített második tornaterem további ingyenes használatát lehetővé tegye az iskola számára, hiszen csak így biztosítható - jövőre már négy évfolyamon - a mindennapos testnevelés törvényi követelménye.

- MTI -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!