Magyarország

2013.02.08. 08:40

Szállodafejlesztés Nyíregyházán

Nyíregyházán, 2013. február 8., péntek (MTI) - Közel 400 millió forint összegű beruházással fejlesztette szállodáját a nyíregyházi TIMPEX Kft. - közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel.

Nyíregyházán, 2013. február 8., péntek (MTI) - Közel 400 millió forint összegű beruházással fejlesztette szállodáját a nyíregyházi TIMPEX Kft. - közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel.

Tárbály István elmondta: a 390 millió forintos fejlesztés 45 százaléka pályázati támogatás volt, 175 millió forint európai uniós forrást kaptak az Új Széchenyi Terv keretében.

A beruházás során a négycsillagos, rekreációs központtal, szabadidő parkkal és lovas klubbal is rendelkező Hotel Pagony épületéhez új, háromcsillagos besorolású szállodaszárnyat építettek, illetve felújították, növelték a komfortfokozatát a meglévő szálláshelyeknek is.

Az új hotelszárnyban 22 szobát alakítottak ki, így most már összesen 76 lakóegységgel várják a vendégeket.

A szálloda éttermében kicserélték a bútorzatot, korszerűsítették a konyha technológiai berendezéseit, a saját mosoda gépi eszközeit, továbbá bővítették a wellness-szolgáltatások körét, a meglévő 300 személyes konferenciateremnek pedig a kisebb részekre oszthatóságát oldották meg. Elvégezték a létesítményen belüli közlekedés teljes akadálymentesítését is.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a Hotel Pagonyt évente mintegy tízezer vendég keresi fel. A múlt év végén befejeződött fejlesztéssel a vendégszámot szeretnék növelni, különösen a konferenciaturizmus, illetve a rekreáció, a szabadidő hasznos eltöltése területén.

Tárbály István kitért arra, hogy a Hotel Pagonyhoz tartozó, mintegy 60 hektáros rekreációs központ és szabadidőparkban, ahol úszó- és wellness-medencék, illetve sportlétesítmények találhatók, a TIMPEX Kft. sportló-tenyészetet is működtet. Kiemelte: az ötpatkós minősítésű lovas klubot az ország legjobb sportló-méneseként tartják számon. A 100 lovat számláló ménesben a díjugrató szakág több híres versenylova is megtalálható. A tenyésztett állatokkal lovasoktatást is végeznek, a tereplovaglás egyre népszerűbb, és nem csak a szálloda vendégei között.

A szálloda, a hozzá tartozó rekreációs központ és szabadidőpark, valamint a lovas klub működtetésével a nyíregyházi TIMPEX Kft. éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot - mondta a cég ügyvezetője.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!