Magyarország

2013.02.28. 09:21

Nézőpont: Minőség

<em>Nem akartam hinni a fülemnek, amikor Béres László, Hajdúhadház polgármestere néhány éve elújságolta, hogy újra csináltat egy már majdnem elkészült utat a városban</em>. <strong>Égerházi Péter jegyzete</strong>.

Nem akartam hinni a fülemnek, amikor Béres László, Hajdúhadház polgármestere néhány éve elújságolta, hogy újra csináltat egy már majdnem elkészült utat a városban. Égerházi Péter jegyzete. Példa nélküli esetnek tűnt, hiszen arról sokszor hallani, hogy kivitelezési problémák miatt csúszik a határidő vagy utólag a kivitelezővel garanciálisan kijavíttatják a hibákat de, hogy átadás előtt kezdheti elölről az egészet...! Na, annak tényleg valami (elnézést a kifejezésért) gané munkának kell lennie - gondoltam magamban.

Még egy gondolat ébredt bennem: évtizedek alatt igen alacsonyra tornáztuk az ingerküszöbünket minőség terén. Ami mondjuk Ausztriában vagy egyszerűen csak a Lajtán túl elképzelhetetlen, nálunk gyakorlattá vált. Hiába gondoltuk, hogy majd a rendszerváltás ezt a problémát is megoldja, keserűen kellett csalódnunk. Bár sokat szidtuk a szocialista munkamorált meg a tipikus magyar minőségi kivitelezést, jottányival sem lett jobb a helyzet, sőt... Tudom, nem helyén való az általánosítás (meg is követem a munkájukat tisztességgel elvégző, minőséget produkáló vállalkozókat), de sajnos még mindig nem jutottunk el a megkérdőjelezhetetlen minőségig, ami nélkül egy piacgazdasági jelzővel illetett gazdaságban fel kellene kopnia az álluknak a hibásan dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!