Magyarország

2013.02.11. 15:53

Fidesz: az éhségmenet tipikus példája a werberi gyűlöletkampánynak

Budapest, 2013. február 11., hétfő (MTI) - A "werberi gyűlöletkampány" tipikus példájának tartja az éhségmenetet a Fidesz.

Budapest, 2013. február 11., hétfő (MTI) - A "werberi gyűlöletkampány" tipikus példájának tartja az éhségmenetet a Fidesz.A tiltakozó menet a tervek szerint hétfő este - az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első plenáris üléséhez igazítva - érkezik meg Budapestre a Parlament épülete elé.

Tiba István, Balmazújváros és Lipők Sándor, a Szabolcs megyei Kemecse fideszes polgármestere ezzel kapcsolatban hétfő délután a Parlamentben újságíróknak azt mondta: "a szocialista hataloméhség-menet" nem az emberekről, hanem az MSZP hataloméhségéről szól, a résztvevőket pedig becsapják a saját hatalomvágyuk érdekében.

Míg az MSZP célja a segélyezés, addig a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója a foglalkoztatás javítása érdekében dolgozik - mondta Tiba István fideszes országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a szocialisták negatív színben próbálják feltüntetni a közfoglalkoztatást, elfeledkezve róla, hogy ezzel idén 300 ezer embernek adnak a munkát, akik a közösség számára értékteremtő, hasznos munkát végeznek.

Frakciótársa, Lipők Sándor hangsúlyozta, az emberek dolgozni szeretnének, nem pedig segélyből akarnak megélni.

Az elmúlt napokban több "éhségmenet" is elindult Budapest felé egyebek között Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről, Kaposvárról, Ózdról és a Hajdú-Bihar megyei Polgárról.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!