Magyarország

2013.02.03. 14:56

A Jobbik a felsőoktatási szakképzési szakok akkreditációjának felülvizsgálatát sürgeti

Budapest, 2013. február 3., vasárnap (MTI) - A Jobbik azt követeli, hogy vizsgálják felül a felsőoktatási szakképzési szakok akkreditációját, a Magyar Felsőoktatási és Akkreditációs Bizottság (MAB) és a Felsőoktatási Szakképzési Bizottság elnökét pedig felszólítja, ne politikai, hanem szakmai indokok alapján hozza meg döntéseit.

Budapest, 2013. február 3., vasárnap (MTI) - A Jobbik azt követeli, hogy vizsgálják felül a felsőoktatási szakképzési szakok akkreditációját, a Magyar Felsőoktatási és Akkreditációs Bizottság (MAB) és a Felsőoktatási Szakképzési Bizottság elnökét pedig felszólítja, ne politikai, hanem szakmai indokok alapján hozza meg döntéseit.Farkas Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, a korábban jól működő felsőoktatási szakképzést sem hagyja érintetlenül a "kormányzati alkalmatlanságból eredő rombolás". Hozzátette: az új típusú szakok indítási kérelmeinek elkészítésére rövid időt hagyott a MAB, és ezzel méltánytalan helyzetbe hozta a felsőoktatási intézményeket, amelyeket a döntésről eddig nem tájékoztattak.

A képviselő szerint ezzel nemcsak az intézményeket, hanem a tovább tanulókat is méltatlan helyzetbe hozzák, mivel egy hónappal a jelentkezési határidő lejárta előtt még nem tudni pontosan, hol, mely felsőoktatási szakképzési szakok indulnak majd 2013 szeptemberétől.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!