Magyarország

2013.01.19. 12:44

Havazás - A hóban rekedt autósokat segíti a máltai szeretetszolgálat

Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - Meleg étellel és forró itallal segíti a hóban rekedt sofőröket és utasokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nyugat-magyarországi régió útjain - tájékoztatta a segélyszervezet szombaton az MTI-t.

Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - Meleg étellel és forró itallal segíti a hóban rekedt sofőröket és utasokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nyugat-magyarországi régió útjain - tájékoztatta a segélyszervezet szombaton az MTI-t.A közlemény szerint a hóakadályok között rekedt gépkocsik vezetőit, veszteglésre kényszerült kamionsofőröket, elakadt buszok utasait járják sorra, de arra is akadt példa, hogy a napok óta helyben álló kamionosokat máltai intézményekbe vitték, ahol forró fürdő, meleg étel és pihenő várta őket.

A máltai szeretetszolgálat ügyeleti rendszert is szervezett a havazás és a hófúvások miatt járhatatlanná vált országutakon rekedt emberek megsegítésére. Az elakadt járművekről a katasztrófavédelem munkatársai tájékoztatják a segélyszervezet ügyeleteseit, és sok esetben a helyszínre jutásukat is segítik terepjárókkal vagy felvezető gépkocsikkal.

A fertődi máltai intézménybe három napja elakadt kamionsofőröket szállítottak be, hogy forró fürdőhöz és pihenéshez jussanak, előzőleg három busz utasainak vittek forró teát és szendvicseket.

A máltaiak Fertődön, Kapuváron, Győrött és Mosonmagyaróváron állnak készenlétben forró teával, meleg étellel és melegedésre alkalmas helyiségekkel az utakon maradt autósok megsegítésére.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!