Magyarország

2013.01.30. 16:03

Fidesz: egyszerűsödik az örökbefogadás

Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) - Az örökbefogadás egyszerűsödésére hívta fel a figyelmet Rónaszékiné Keresztes Monika fideszes politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) - Az örökbefogadás egyszerűsödésére hívta fel a figyelmet Rónaszékiné Keresztes Monika fideszes politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.Az országgyűlési képviselő - aki a parlamentben a népesedéspolitikai albizottságot vezeti - azt mondta, a bürokrácia eddig jelentősen nehezítette az örökbefogadást, a jövőben azonban jogszabályilag is tovább könnyítik és gyorsabbá teszik az eljárásokat annak érdekében, hogy minél hamarabb saját családi közegbe kerülhessenek az érintett gyermekek.

Hangsúlyozta, egy nemzet megmaradásának a záloga az, hogy a család milyen szerepet tölt be a társadalomban.

Ezért a kormány és a Fidesz az elmúlt két évben több intézkedést is hozott a családok megerősítése és a gyermekek védelme érdekében - emelte ki Rónaszékiné Keresztes Monika, ezek között említve például a gyermekek után járó adókedvezményt, a gyes visszaállítását három évre, a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét, valamint a rezsicsökkentést.

- MTI -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!