Magyarország

2012.12.05. 10:59

Otthonában loptak meg egy idős bocskaikerti férfit

Debrecen, 2012. december 5., szerda (MTI) - Magát az áramszolgáltató szakemberének kiadva jutott be két férfi egy idős ember házába a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikertben kedd délután, ahonnan jelentős összeget vittek el - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Debrecen, 2012. december 5., szerda (MTI) - Magát az áramszolgáltató szakemberének kiadva jutott be két férfi egy idős ember házába a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikertben kedd délután, ahonnan jelentős összeget vittek el - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.Vezendi Jánosné rendőr őrnagy ismertette: a két férfi azt mondta az idős lakónak, hogy az áramszámlája tizenegyezer forint túlfizetést mutat, amit jöttek kifizetni neki.

Amikor az átadott húszezresből kérték a visszajárót a tulajdonos elővette megtakarított pénzét, hogy visszaadjon. Ekkor ez egyik férfi kivette kezéből az évek alatt összespórolt jelentős összeget, majd elmenekültek. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

A szóvivő a hasonló esetek elkerülése miatt felhívta a figyelmet arra, hogy a közműszolgáltatók és az előfizetők között nincs készpénzforgalom, a túlfizetéseket átutalással vagy a számlákon történő jóváírással egyenlítik ki.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!