Magyarország

2012.12.22. 14:23

Egy napra a gyermekeké lett a Parlament

Budapest, 2012. december 22., szombat (MTI) - Hátrányos helyzetű magyarországi és határon túli gyermekeket látott vendégül az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat (NGYSZ) az immár hagyománnyá vált parlamenti gyermekkarácsonyon szombaton az Országházban.

Budapest, 2012. december 22., szombat (MTI) - Hátrányos helyzetű magyarországi és határon túli gyermekeket látott vendégül az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat (NGYSZ) az immár hagyománnyá vált parlamenti gyermekkarácsonyon szombaton az Országházban.A 714 gyerek 12 magyarországi nagyvárosból, valamint Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról érkezett az ünnepségre.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, a NGYSZ elnöke a Parlament főlépcsőjénél kialakított színpadon köszöntötte a gyermekeket. Egy napra jelképesen megkapta az Országház kulcsát a megbízott gyermek házelnök és az alelnökök.

A megnyitó után Csobot Adél, Antal Tímea és Oláh Gergő, a 2012-es X-faktor tehetségkutató három dobogósa énekelt a gyerekeknek, akik ovációval fogadták a műsort. Ezt követően az Operettszínház művészeinek híres mesefilmslágerekből összeállított produkciója következett. A zenei programot Malek Andrea, illetve Korpás Éva és zenekara karácsonyi műsora zárta.

A felsőházi teremben Gubás Gabi és zenekara a Puff Ancsi Karácsonya című zenés mesejátékot adta elő, a Vadász teremben pedig izgalmas kísérletekkel a Csodák palotája várta a gyerekeket. A zene iránt komolyabban érdeklődők a Delegációs teremben Bársony Bálint és zenésztársai hangszerbemutatóval egybekötött zeneóráján vehettek részt.

Azok, akik inkább a sportokért lelkesednek, magyar olimpikonokkal és világbajnok sportolókkal találkozhattak, többek között Buzánszky Jenővel, az Aranycsapat egykori tagjával, a NGYSZ sportbizottságának elnökével, Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázóval, Wichmann Tamás kenuvilágbajnokkal, Kovács Katalin kajakozóval, Erdei Zsolt ökölvívóval és Cseh László úszóval is.

A dunai folyosón kézműves foglalkozás, arcfestés, buborékfújás és lufihajtogatás szórakoztatta a gyerekeket, akik részt vehettek országházi sétán idegenvezetők kíséretében, valamint a Gobelin teremben megtekinthették a Székelyföldi Legendárium című animációs filmet, amelyet interaktív játék követett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!