Magyarország

2012.12.05. 11:02

Az állampolgárság nemzetközi és európai jogi kérdéseiről rendeznek tanácskozást

Budapest, 2012. december 5., szerda (MTI) - Az állampolgárság aktuális európai és nemzetközi jogi kérdéseiről rendeznek konferenciát a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében csütörtökön a fővárosban.

Budapest, 2012. december 5., szerda (MTI) - Az állampolgárság aktuális európai és nemzetközi jogi kérdéseiről rendeznek konferenciát a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében csütörtökön a fővárosban.A program szerint a tanácskozáson Kántor Zoltán, az intézet vezetője Magyarország és a külhoni magyarok témájáról beszél.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet tájékoztatása szerint Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes a kettős állampolgárság és külhoni szavazás az Európai Unióban címmel tart előadást.

Wetzel Tamás egyszerűsített honosításért felelős miniszteri biztos az egyszerűsített honosítás folyamatát tekinti át Európában.

Szó lesz továbbá a kettős állampolgárság intézményéről az európai jog kontextusában és a többes állampolgárságról a választási elvekkel összefüggésben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!