Magyarország

2012.11.08. 18:23

Haza és Haladás: a CÖF lejárató kampányt indít Bajnai Gordon ellen

Budapest, 2012. november 8., csütörtök (MTI) - A Haza és Haladás Egyesület alelnöke szerint a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok intézkedéseire emlékeztető kampányba kezdő Civil Összefogás Fórum (CÖF) valójában lejárató kampányt indít Bajnai Gordon ellen.

Budapest, 2012. november 8., csütörtök (MTI) - A Haza és Haladás Egyesület alelnöke szerint a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok intézkedéseire emlékeztető kampányba kezdő Civil Összefogás Fórum (CÖF) valójában lejárató kampányt indít Bajnai Gordon ellen.

Szigetvári Viktor, a volt miniszterelnök vezette egyesület alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a CÖF kétségkívül Magyarország, de talán Európa leggazdagabb civil szervezete, pénzéből nemcsak több tízezres rendezvények megszervezésére, résztvevők utaztatására, hanem 4,3 millió lejárató kampányfüzet megszerkesztésére, legyártására és kiszállítására is futja.

"Ezt a feneketlen pénzügyi lehetőséget látva sokan nehezen szabadulnak a gyanútól, hogy a CÖF valójában csak alvállalkozója a Fidesznek, az ismeretterjesztésnek álcázott tudatmódosító akció valójában pártpolitikai kampány, a kiadvány pedig valójában a Fidesz új Magyar Vizslája lesz. A hazugság azonban nem válik igazsággá attól, hogy négymillió példányban sokszorosítják" - írta Szigetvári Viktor.

Véleménye szerint okkal lehet tartani attól, a lejárató kampányból kimarad, hogy Magyarország Bajnai Gordon kormánya idején az uniós pénzek lehívásában és felhasználásában a legsikeresebb országok közé tartozott a régióban, a forint erősödött, megőrizte értékét, a GDP-arányos államadósság növekedése megállt, kedvezményes áfakulccsal adóztak az alapvető élelmiszerek, öt százalékkal csökkent a munkaadók járulékfizetési kötelezettsége, a távhő áfájának csökkentésével 650 ezer család terhei mérséklődtek, a személyi jövedelemadó csökkentése miatt több mint 3 millió adózó jövedelme nőtt, a válság hatásainak enyhítésére krízisalapot hoztak létre, amelyből 120 ezer rászoruló család kapott támogatást, és 36 ezer nyugdíjas részesült méltányossági nyugdíjemelésben.

Magyarország ma összetettebb és mélyebb válságban van, mint két esztendeje, az emberek pedig gyökeres, valódi változást akarnak - közölte a Haza és Haladás Egyesület alelnöke.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány csütörtökön jelentette be: kampányt indít a hozzá csatlakozó civil szervezetekkel, hogy felhívja az emberek figyelmét a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormányok negatív döntéseire.

Az Orbán-kormány melletti békemeneteket is szervező Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője arról beszélt, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy az ország gazdasági tönkretételében nemrég szerepet vállaló Bajnai Gordon visszatér a politikai életbe.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!