Magyarország

2012.11.27. 09:38

Elszállították a világháborús lövedékeket Nagytétényből

Budapest, 2012. november 27., kedd (MTI) - A korábban talált hat aknavető gránáton felül továbbiakat is találtak Nagytétényben, végül tizennégy lövedéket szállítottak el a helyszínről a tűzszerészek - közölte Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd reggel az MTI-vel.

Budapest, 2012. november 27., kedd (MTI) - A korábban talált hat aknavető gránáton felül továbbiakat is találtak Nagytétényben, végül tizennégy lövedéket szállítottak el a helyszínről a tűzszerészek - közölte Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd reggel az MTI-vel.A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint hétfő délelőtt a XXII. kerületi Háros vasútállomás közelében vasúti munkálatok során találták a világháborús lövedékeket. A környéket 200 méteres körben lezárták. A tűzszerészi munkálatok miatt este 10 órától több útszakaszt lezártak, egyes buszjáratok terelőutakon közlekedtek, és a zárás a vasúti közlekedést is érintette. A Gyár utcában egy 20 lakásos társasházat ki kell üríteni, 15 embert kiköltöztettek.

Várkonyi Melinda elmondta, előbb hat 120 milliméteres aknavető gránátot találtak, majd a tűzszerészek további lövedékekre bukkantak, és összesen tizennégy aknavető gránátot vittek el a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére.

A Mávinform tájékoztatása szerint a lövedékek eltávolítása után éjfélkor megindult a forgalom Kelenföld és Nagytétény-Diósd között. A kedd hajnali vonatközlekedés már késések és fennakadások nélkül zajlik a Budapest-Pécs vasútvonalon - írták.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!