Magyarország

2012.10.03. 13:59

Jogerősen életfogytiglanra ítélték az ecsegfalvi gyilkost

Szeged, 2012. október 3., szerda (MTI) - Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy ecsegfalvi férfit, aki meggyilkolta ismerősét, majd az áldozat holttestét egy fagyasztóládába rejtette.

Szeged, 2012. október 3., szerda (MTI) - Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy ecsegfalvi férfit, aki meggyilkolta ismerősét, majd az áldozat holttestét egy fagyasztóládába rejtette.

A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit; legkorábban harminc év letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra. A jelenleg 25 esztendős Tóth István 2010 első felében munkanélküli volt, 28 500 forint rendszeres szociális segélyből élt, egy személyi kölcsönből adódóan azonban havi 18 ezer forint fizetési kötelezettsége állt fenn, emellett tartozott egy barátjának is legkevesebb tízezer forinttal. 2010. május 8-án este a vádlott ígéretet tett barátjának, hogy adósságát még aznap éjjel megfizeti. Ezután elment a későbbi sértetthez, az 53 éves ecsegfalvi férfihoz. A lakás főzőfülkéjében magához vett egy 17 centis pengéjű kést, és nagy erővel hasba szúrta a sértettet. A védekezni próbáló embert a vádlott könyökkel háromszor fejbe ütötte, majd a késsel legalább huszonegyszer megszúrta. A sértett földre esett és kiabált. A vádlott azért, hogy elhallgattassa, rátérdelt, és elvágta a nyakát. A vádlott kipakolta a házban lévő hűtőládát, és az áldozat holttestét ebben rejtette el. Feltakarította a helyszínt, majd összeszedte az házban található értéktárgyakat, köztük az áldozat bankkártyáját, és sértett kocsijával elhajtott. A vádlott a lopott bankkártyáról több telefonkártyát is föltöltött. Az ítélet szerint az anyagi haszonszerzésre törekvő vádlott a cselekményét kitartóan, gátlástalanul, emberi méltóságából kivetkőzve hajtotta végre úgy, hogy a sértett életét mindenképp kioltsa. Cselekménye az emberi élet elvételéhez szükséges kegyetlenséget jelentősen meghaladva, az áldozatnak az átlagosnál nagyobb fájdalmat és szenvedést okozott. A vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és bűnösségét elismerte az eljárás során, de az elkövetés módjáról és motívumáról többféle, egymásnak ellentmondó nyilatkozatot tett.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!