Magyarország

2012.07.23. 11:39

MSZP: a nagycsaládosok reálbére is csökkent

Budapest, 2012. július 23., hétfő (MTI) - Az MSZP szerint a statisztikai adatok azt jelzik, hogy a reálbércsökkenés elérte a nagycsaládosokat is.

Budapest, 2012. július 23., hétfő (MTI) - Az MSZP szerint a statisztikai adatok azt jelzik, hogy a reálbércsökkenés elérte a nagycsaládosokat is.

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint minden családtípusnál, így a kétgyermekesek, valamint a három vagy több gyereket nevelők esetében is csökkentek a reálbérek az év első öt hónapjában.

Az MSZP-s politikus szerint különösen rosszul jártak a kisgyermekesek, mivel náluk a szülők egyike általában nem dolgozik, hanem gyermekgondozási ellátást kap.

Az alacsony jövedelmű, az adóváltozások által sújtott kismamák kompenzációjáról sem gondoskodott időben az Orbán-kormány, a nagyjából nyolcvanezer rászoruló közül azt hatvanezren nem kapták meg - mondta.

Szerinte nem tükrözi a valós állapotokat az a jelentés, amelyet a kormány készített az Európai Uniónak a szociális védelemről. Az ugyanis - tette hozzá Korózs Lajos - nem számol be például a gyermekszegénység növekedéséről, a családi pótlék és más szociális ellátások befagyasztásáról, az álláskeresési járadék folyósítási idejének lerövidítéséről és az adójóváírás megszüntetésének kedvezőtlen hatásairól.

Az MSZP a progresszív személyi jövedelemadózás bevezetését sürgeti, valamint azt, hogy foglalják törvénybe a szociális támogatások évenkénti kötelező indexálásának mértékét - mondta a szocialista politikus.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!