Magyarország

2012.06.08. 15:37

Ajkai polgármester: politikai lejárató kampány folyik "ellenünk"

Ajka, 2012. június 8., péntek (MTI) - Ajka szocialista polgármestere szerint megalapozatlanul vádolják hűtlen kezeléssel, az ügy a baloldali politikusok elleni lejárató kampány része.

Ajka, 2012. június 8., péntek (MTI) - Ajka szocialista polgármestere szerint megalapozatlanul vádolják hűtlen kezeléssel, az ügy a baloldali politikusok elleni lejárató kampány része. 

Schwartz Béla ezt pénteken annak kapcsán közölte az MTI-vel közleményben, a nyomozásra kijelölt Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hűtlen kezelés miatt nyomoznak az ajkai önkormányzatnál, a rendőrség az ügyben három személyt - közöttük a polgármestert - gyanúsít.

Léber Gabriella elmondta: egy, már létező járda megépítésére összesen 10,7 millió forintot fizettek ki a polgármester irányításával, amely az ajkai Park Center mögött található.

Schwartz Béla közlése szerint rá és több baloldali politikustársára nézve sértő és valótlan tájékoztatás jelent meg a jobboldali médiában a rendőrségi közleményre hivatkozva.

"Az ország közvéleménye előtt ismert, hogy a baloldali vezetésű Ajka ellen politikai ellenfeleink több tucat feljelentést tettek. A két éve folyó vizsgálat rendőrségi szakaszban van, azt még az ügyészség sem vizsgálta. A rendőrség által megfogalmazott vádakat cáfoltuk, azokat tisztáztuk" - írta a polgármester.

Hozzátette: a rendőrségi tájékoztatással ellentétben nem új járda építésére, hanem a meglévő és megrongálódott járda javítására, a bódéi lakóparkhoz vezető murvás út, valamint a csingeri Bányász Emlékpark kialakítására fizettek ki 10,7 millió forintot. Az elkészült létesítmények mindenki számára megtekinthetők, leellenőrizhetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!