Magyarország

2011.11.04. 18:57

Morális szempontból is vizsgálják az őssejtkutatást

Debrecen - A bioetika kérdéseit járják körül az angol nyelvű konferencia során.

Debrecen - A bioetika kérdéseit járják körül az angol nyelvű konferencia során.

Külföldi előadók részvételével vitatják meg a bioetika legfontosabb kérdéseit a szombaton kezdődő kétnapos konferencián.

A Debreceni Egyetem Bioetikai kutatócsoportja által rendezett esemény központi témája az őssejt –illetve embriókutatás, melyet több aspektusból is vizsgálnak. A párbeszéd során a központi kérdést érintik alkotmányos szempontból, de morális, erkölcsi kontextusban is megközelítik. Ezen kívül bemutatják az őssejtkutatás legújabb, illetve a közeljövőben várható eredményeit, valamint a gyógyászatban betöltött szerepéről is szó esik a 8 előadás során.

A DAB székházban a hétvége folyamán olyan neves külföldi szakemberek tartanak előadást mint dr. Michael Quante vagy dr. Anette Düfner a münsteri egyetem filozófiai tanszékéről, de a debreceni intézmény rektora, dr. Fésűs László is nyilatkozik a témában. Az angol nyelvű konferencia fő külföldi partnerével, a Westfaelische Wilhelms-Universitaet-tel szorosabb kapcsolatot kíván létesíteni egyetemünk. Ennek érdekében hoznak létre egy olyan egyezményt, mely szándéknyilatkozat is egyben. Ez az együttműködés további szakmai rendezvényeket, sőt közös német finanszírozású pályázatokat is eredményezhet.

HBN-TOB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!