Magyarország

2011.09.20. 19:29

Tömeges baleset Debrecen közelében

Debrecen, Mikepércs - Tömeges baleset történt Debrecen és Mikepércs között, ahol egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és két teherautó ütközött. A helyszínen teljes útzár van.

Debrecen, Mikepércs - Tömeges baleset történt Debrecen és Mikepércs között, ahol egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és két teherautó ütközött. A helyszínen teljes útzár van.


A rendőrség a baleset okáról

19:21 - A délután fél ötkor bekövetkezett balesetet az idézte elő – tájékoztatott Juhászné Kiss Katalin rendőrségi szóvivő –, hogy a Mikepércs irányába haladó román rendszámú pótkocsis szerelvény forgalmi okból váratlanul fékezett, s áttért a menetirány szerinti bal oldalba, ahol összeütközött a Debrecenbe tartó, szabályosan közlekedő, menetrend szerinti autóbusszal. A buszba belerohant a mögötte haladó tehergépkocsi, míg ez utóbbi hátuljának személyautó ütközött.


Debrecen – 23 sérültet szállítottak be a Kenézy Kórházba a mikepércsi baleset helyszínéről – tudtuk meg Szentgyörgyi Jánostól, a kórház szóvivőjétől.


18:56 - A megyei mentőszolgálat közlése szerint 28 sérültet szállítottak kórházba, akik közül ketten bizonyosan súlyosan megsérültek. A többiek sérülése előreláthatóan könnyebb, 8 napon belül gyógyuló, de az orvosi vizsgálatok alapján elképzelhető, hogy a súlyos sérültek száma emelkedik.


Debrecen, 2011. szeptember 20., kedd (MTI) – Huszonnyolcan megsérültek, amikor menetrend szerint közlekedő Volánbusz ütközött össze kamionnal kedd délután Debrecen és Mikepércs között – közölte a regionális mentőszolgálat vezetője a helyszínen az MTI-vel.


Tömeges baleset Debrecen közelében

17:22 - Helyszíni információink szerint a Debrecen felől Mikepércs felé tartó román rendszámú kamion pótkocsija csapódott a szemből érkező Hajdú Volán menetrend szerint közlekedő járatának, amelyen egy iskolás csoport is utazott.

A balesethez mentőhelikopter, öt rendőrautó valamint öt tűzoltósági szerkocsi is érkezett a helyszínre. Az érintett szakaszon teljes útzár van és több kilométeres autósor áll.

A helyszínen szerzett elsődleges információnk szerint tömegesen sérültek meg a busz utasai, súlyos sérültek is vannak, halálos sérülésről nincs információnk.

Úgy tudjuk 23-an sérültek meg a balesetben, ebből egy személy súlyosan. A sérülteket főleg gerinc- és fejsérülésekkel szállították kórházba, a busz vezetője van a legválságosabb állapotban. Egy szemtanú beszámolója szerint, aki a helyszínnel szemben lakik és a csattanás hallatára ment ki az utcára, elmondta, hogy az egyik teherautó sofőrje elszaladt, ám a rendőrök nemrég megtalálták a környéken.

Nézze meg a videókat a helyszínről!

Tömeges baleset Debrecen és Mikepércs között

28-an sérültek Mikepércs és Debrecen között a buszbalesetben

A busz utasainak beszámolója a balesetről  

A megyei katasztrófavédelmi igazgató beszámolója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!