Magyarország

2011.06.07. 09:54

Nemi erőszak történt egy gyermekotthonban - Délmagyarország

<p>Szeged (MTI) – Egy tizenkét éves kislányt erőszakolt meg egy idősebb, gyermekotthonbeli társa Szentesen; a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték, a rendőrség az ügyet vádemelési javaslattal továbbította a fiatalkorúak ügyészének - írta kedden a Délmagyarország.</p>

A Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon igazgatója a lapnak elmondta, hogy több mint hatvan gyermek lakik az intézményben, s amikor tudomásukra jutott a nemi erőszak, rendőrséghez fordultak.

    Az otthonban "ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti és tartós nevelésbe vett ép értelmű és enyhén értelmi fogyatékos gyermekek, illetve utógondozói ellátásában részesülő fiatal felnőttek vannak" - írta a lap.

Információik szerint három ott lakó fiatal egy közös játék után csalta el az értelmi sérült lányt, s egyikük erőszakoskodott vele, míg a másik kettő lefogta.

    A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szenti Szabolcs a lapnak elmondta, hogy a nyomozás adatai szerint a bűncselekmény március 24-én történt. Az eljárás múlt pénteken fejeződött be, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a fiatalkorúak ügyészének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!