Magyarország

2011.05.02. 07:29

Felszívódott Joav Blum cége - Magyar Hírlap

<p>Hiteleket vett fel egy megvásárolt Vas megyei földterületre, majd eltűnt a sukorói földcsere ügyben is érintett üzletember, Joav Blum cége - írja a Magyar Hírlap.</p>

A lap szerint az 53,5 hektáros terület megvásárlása után alapította a Karka Kft.-t, azért, hogy ebbe apportálja a földterületet. Az ügyben egy szombathelyi ügyvéd segédkezett, ahol a napokban a Központi Nyomozó Főügyészség tartott házkutatást és iratokat, bizonyítékokat is lefoglaltak. 2007-ben 290 ezer dolláros kölcsönt vett fel az üzletember, melyre a földterület volt a fedezet. Később újabb, 25,6 milliós jelzálogot jegyeztek be a területre. 2008-ban azonban egy ciprusi offshore cégnek adták el a céget, vele a föld többségi tulajdonát, 1,3 millió euróért. Az APEH 47 milliós végrehajtási jogot jegyzett be a területre, de ezt később törölték, 2009 októberében. Addigra azonban a Karka Kft.-nek nyoma veszett, a bíróság nem találta meg.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!