Magyarország

2011.05.05. 15:39

Békés megye: új módszer az álláskeresők vállalkozóvá válásához

<p>Belga, portugál és francia modellek alapján új vállalkozások létrehozásának ösztönzését és segítését célzó rendszer kidolgozását valósítja meg a a "START-UP-MODEL, amelyre főpályázóként a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja nyert európai uniós forrást.</p>

Új vállalkozások létrehozásának ösztönzését és segítését célzó rendszer kidolgozása a belga, portugál és francia modellek alapján valósul meg. A vállalkozás-keltető a vállalkozójelöltek számára lehetővé teszi, hogy reménybeli vállalkozásukat reális nagyságrendjüknek megfelelően, saját emberi dimenzióikban, olyan jogi státusz birtokában teszteljék, ami számukra sem szociális, sem pénzügyi, sem családi kockázatot nem jelent. Az Európai Unió "Egész életen át tartó tanulás" programja adja a projekt szakmai keretét - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kriskó Edina, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja sajtószóvivője.

A projekt ez év március 1-től 2013. február 28-ig tart. A Békés Munkaügyi Központ célkitűzése, hogy javuljon a térség munkaerő-piaci helyzete, új, eddig még nem alkalmazott eljárás és módszer álljon rendelkezésére az álláskeresők vállalkozóvá válásának elősegítésében és vállalkozásuk működtetésében. A program nemzetközi együttműködésben valósul meg, célja a Franciaországban kifejlesztett, valamint Belgiumban és Portugáliában sikeresen bevezetett "Couveuse" - vállalkozás-keltetés fogalom megismerése. A nemzetközi partnerek folyamatos koordinálásával és öt magyarországi szervezet szoros együttműködésével fejlesztik ki a hazai jogrendszernek megfelelő modellt.

-Független Hírügynökség-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!