Magyarország

2011.04.29. 14:43

Százmilliós támogatásról döntött a Médiatanács

<p>Pályázatot ír ki májusban a Médiatanács a helyi tévék és rádiók támogatására, összesen 100 millió forintos keretösszeggel. A jövőben egységesen "közösséginek" nevezett médiaszolgáltatók pályázhatnak, vagyis a korábbi fogalmak szerint a nem nyereségérdekelt, illetve közműsor-szolgáltatók.</p>

A százmilliós keretösszegből a közösségi tévék és rádiók a stúdiótechnikai háttér kialakításához kaphatnak úgynevezett műszaki támogatást. Az összesen százmillió forintból egy-egy pályázó legfeljebb 1 és 5 millió forint közötti összegre pályázhat, hogy minél több szolgáltató kaphasson támogatást. A Médiatanács szerint az elnyert pénzekből számos kisebb szolgáltató biztosíthatja majd a színvonalas és zavartalan működését vagy a későbbi digitális átállás megkövetelte új technikai eszközök beszerzését.

A Médiatanács szerint hatékonyabb lesz az összegek felhasználása azáltal, hogy némileg szigorítanak a pályázati feltételeken. Ezért rögzítették azt is, hogy a jövőben a műszaki pályázat keretében ne lehessen olyan összegekhez jutni, melyek a tévék, rádiók havi fenntartási és üzemeltetési költségeihez való hozzájárulást célozzák. Emellett szigorúbb követelményeket fogalmaztak meg a pályázati kérelem dokumentációjának megalapozottabb összeállítása érdekében, és valamennyi pályázóra egységesítették a támogatott ráfordítási arányt.

A pályázatot várhatóan május végéig teszik közzé a Médiatanács honlapján.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!