Magyarország

2011.04.09. 14:07

Szakszervezeti tüntetés: Elindult a több tízezeres tömeg az Oktogonhoz

<p>Budapest - Szombaton délután fél kettő körül elindult a Hősök teréről az Európai Szakszervezeti Szövetség tüntetésén összegyűlt több tízezres tömeg az Andrássy úton az Oktogonnál felállított színpadhoz.</p>

A Független Hírügynökség tudósítója szerint a Hősök tere teljesen megtelt, sőt a bekötő utcák eleje is tele van demonstrálókkal. A rendezvény a gyülekezés kezdete, délelőtt 11 óra óta békés, szinte karneváli hangulatban zajlik. A tömegben csak a szakszervezetek zászlóit és tábláit látni, tiltakozó transzparensek csak elvétve vannak.

A tudósító szerint a több tízezres tömegben körülbelül fele-fele arányban képviseltetik magukat a hazai és külföldi szakszervezetek, így például lengyel, német, olasz, francia, norvég, finn, svájci, spanyol, osztrák, horvát, szlovák, szlován, szerb, cseh, bolgár, román érdekképviseletek. De eljöttek az európai rendőrök, katonák, bányászok, energetikai dolgozók szakszervezeti kéviselői is.

Az Oktogonnál a tömeg beszédeket hallgat meg, a demonstráció délután 4 körül ér véget.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!