Magyarország

2011.04.09. 15:22

Szakszervezeti tüntetés - 45 ezer ember az Andrássyn

<p>Budapest - A szervezők szerint 45 ezer ember gyűlt össze az Andrássy úton, ahol az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) tart demonstrációt, 22 ország 45 szakszervezeti szövetségének részvételével.</p>

Először Bernadette Segol, az ESZSZ új főtitkár jelöltje, majd John Monks jelenlegi főtitkár köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondták, azért tüntetnek, hogy nemet mondjanak a megszorításokra, több és jobb munkát követeljenek Európában.

A Független Hírügynökség tudósítója szerint rendezvény a gyülekezés kezdete, délelőtt 11 óra óta békés, szinte karneváli hangulatban zajlik. A tömegben csak a szakszervezetek zászlóit és tábláit látni, tiltakozó transzparensek csak elvétve vannak. A több tízezres tömegben körülbelül fele-fele arányban képviseltetik magukat a hazai és külföldi szakszervezetek, így például lengyel, német, olasz, francia, norvég, finn, svájci, spanyol, osztrák, horvát, szlovák, szlovén, szerb, cseh, bolgár, román érdekképviseletek. De eljöttek az európai rendőrök, katonák, bányászok, energetikai dolgozók szakszervezeti képviselői is.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!