Magyarország

2011.04.12. 14:42

Kamera, GPS, sms buktatta le a kesztölci gyilkost

<p>Egyik adósa ölte meg Kesztölcön azt az idős férfit, akinek holttestét még március 18-án találta meg a fia. A rendőrök egy térfigyelő kamera felvételei, egy autópálya matrica, egy GPS-ben talált adatok és egy sms segítségével bizonyosodtak meg róla, hogy a gyilkos nem lehet más, mint a megölt férfi egyik adósa.</p>

Az ügyrészleteiről kedden számolt be a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 64 éves férfit több késszúrással ölték meg. Fia március 17-én kereste telefonon, de mivel nem tudta elérni, másnap személyesen kereste fel apját kesztölci házában. Az idős embert vérbe fagyva találta.

A nyomozók megtudták, hogy a megölt nyugdíjas kölcsönök adásával egészítette ki a pénzét, ezért elkezdték feltérképezni a férfi üzleti kapcsolatait. Közben kiderült, hogy a férfi házának utcájára rálát a közeli takarékszövetkezetet figyelő kamera. Ennek felvételén tűnt fel egy fekete autó, amely egy idő után elhagyta a települést. A rendőrök kiderítették, hogy arra a kocsira előzőleg autópálya matricát vásároltak Szekszárdon. Közben a megölt férfi számítógépén szereplő adatok is megerősítették, hogy a kocsi tulajdonosa kapcsolatban állt a megölt emberrel.

Április 6-ára már elegendő bizonyítékot gyűjtöttek a rendőrök, így őrizetbe vették a férfit. A házkutatáskor kiderült, hogy autója GPS-ében még el volt mentve a kesztölci házhoz vezető útvonal. A gyanúsított mobiljáról pedig a gyilkosság után üzenetet küldött a testvérének azzal, hogy az "ügyet" megoldotta. Az üzenet tartalmazta a megölt férfi nevét is. Egy bajai kerekedőnél pedig előkerült az áldozat laptopja, amelyet a gyilkos magával vitt. A 45 éves gyanúsított először tagadott és még hazugságvizsgálatnak is hajlandó volt alávetni magát, de néhány kérdés után megtört és részletes beismerő vallomást tett.

Kiderült, hogy még 2004-ben, az interneten került kapcsolatba későbbi áldozatával, mert eladásra hirdette meg üdülési jogát, amit az idősebb ember meg akart venni. Budapesten találkoztak, ekkor a későbbi áldozat felajánlotta, hogy ha kell, nagyobb összeggel is ki tudja segíteni az egyébként anyagi nehézségekkel küzdő férfit. 13 milliót adott végül kölcsön, amire a férfi két háza és nyaralója volt a fedezet. Havi törlesztő részletben is megállapodtak, ami azonban csak a kamatok kiegyenlítésére szolgált.

A férfi 6 éven át fizetett havi több százezer forintot, de 2010 második felében újra nehézségei támadtak. A kölcsön kapott pénzt felélte, jövedelme nem volt elég ahhoz, hogy visszafizesse. Újabb és újabb hiteleket vett fel, míg végül már nem tudott szabadulni az adósságspirálból. Márciusban hitelezője levélben szólította fel fizetésre, mire a férfi Kesztölcre ment - március 16-án, hogy személyesen rendezze az ügyet. Hitelezőjének nem szólt, hogy érkezni fog. Az idős embert otthon találta a gyanúsított, de nem tudtak megegyezni, veszekedni kezdtek, mire az adós egy késsel megölte a másik embert. A kést egy műanyag zacskóba tette és az asztalon lévő laptoppal együtt elvitte.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!