Magyarország

2011.03.30. 15:15

Romagyilkosságok: Vita a szélsőséges nézetekről

<p>A romagyilkosságok tárgyalásán vita bontakozott ki a szélsőséges nézetekről szerdán délután a Pest Megyei Bíróságon. A negyedrendű vádlott, aki egyedül tett vallomást, azt állította, ő nem rasszista, de a többiek szerinte szélsőséges nézeteket vallanak.</p>

Arra a kérdésre, honnan tudta a vádlott-társairól, hogy szélsőséges eszmék hívei, a negyedrendű vádlott azt mondta, például arról, hogy volt közöttük olyan, aki horogkeresztet, illetve Hitler-portrét viselt a pólóján. A harmadrendű vádlott, aki saját elmondása szerint tagja volt a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetségnek, erre azzal reagált, hogy ez nem igaz, hogy ő soha nem viselt horogkeresztes, vagy Hitler-képes ruházatot, az viszont igaz, hogy például a Nagy-Magyarországot ábrázoló térkép volt a pólóján.

A szerdai tárgyaláson szóba került az is, hogy a negyedrendű vádlott, aki Koszovóban lövészként szolgált és épületharcászatra is kiképezték, kapcsolatba került a Katonai Biztonsági Hivatallal is. Arra a kérdésre, hogy jelentett-e a Hivatalnak a vádlott-társairól, csak annyit mondott: nem kívánok erre válaszolni. A negyedrendű vádlott azt mondta a bíróság előtt állva az első rendű vádlottnak: csak azért nem dobtalak fel benneteket, mert azzal fenyegettetek, ha lebukunk, a családomon álltok bosszút. A vádlottak közötti mind feszültebb polémia azzal zárult, hogy a negyedrendű vádlott váratlanul felcsattant: "ma már nem kívánok semmit mondani".

A romák elleni merényletek tárgyalása pénteken folytatódik a Pest Megyei Bíróságon.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!