Magyarország

2011.03.23. 13:10

Május 1-jéig látogatható a pécsi Nyolcak kiállítása

<p>Csaknem 13 ezren látták tavaly december óta a "Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak" centenáriumi kiállítást Pécsett, a Modern Magyar Képtárban. A nagy érdeklődés miatt meghosszabbították a tárlat nyitva tartását, eredetileg március 27-én zárt volna, de egészen május elsejéig meg lehet majd nézni a képeket.</p>

A "Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak" centenáriumi kiállítás tavaly december 10-én nyílt, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként, a szintén az EKF keretében megújult Modern Magyar Képtárban rendezett nagyszabású tárlat eddig 13 ezer látogatót fogadott. Eredetileg március 27-én tartott volna nyitva a tárlat, de a nagy érdeklődés miatt május elsejéig látogatható.

A kiállítás átfogóan mutatja be a Nyolcak festőcsoport - Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan, Tihanyi Lajos - 100 évvel ezelőtti munkásságát, a modern magyar képzőművészet történetében betöltött meghatározó szerepét. A Nyolcak művészeit inspiráló, illetve párhuzamos európai törekvések felvillantása olyan mesterek műveivel történik mint Cézanne vagy Matisse.

A kiállításhoz áprilisban is színes kísérőprogramok kapcsolódnak, lesznek tárlatvezetések, gyerekfoglalkozások, társművészeti események. További információk a múzeum honlapján: www.jpm.hu

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!