Magyarország

2011.03.07. 16:19

Újabb tüntetések a magyar sajtószabadságért

<p>Budapest és Debrecen mellett Berlinben és New York-ban már biztosan lesz tüntetés március 15-én a magyar sajtószabadság mellett. A magyar médiatörvény ezen a héten harmadszor is szóba kerül az Európai Parlament plenáris ülésén.</p>

Március 15-én délután 4 órától Budapesten, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél Magyar sajtó útján, valamint Debrecenben a Kossuth téren rendeznek tüntetést a sajtószabadságért. Ugyebben az időpontban a német fővárosban, Berlinben a magyar nagykövetség épülete előtt, illetve helyi idő szerint délután 3 órától New Yorkban, Manhattan városrészben is lesz demonstráció- olvasható a sajtoszabadsagert.blog.hu -n és a Facebook közösségi portálon.

A szervezők arra kérik a magyar és külföldi állampolgárokat, hogy szervezzenek szolidaritási demonstrációkat az 1848-as forradalom és szabadságharc 163. évfordulóján, vagyis március 15-én délután 4 órára hazai városokba, valamint külföldön a magyar nagykövetségek és uniós intézmények elé. Felhívják a figyelmet arra, hogy a demonstrációk szervezése előtt olvassák el a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) gyülekezési jogról írt útmutatóját, amely a blogon keresztül elérhető.

A magyar médiatörvény ezen a héten harmadszor is szóba kerül az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban. A képviselők legutóbb február 16-án Neelie Kroes biztossal vitáztak a magyar médiatörvényről, aki arról tájékoztatta az EP-képviselőket, hogy megállapodás született a magyar kormány és az Európai Bizottság között a médiatörvény módosításával kapcsolatban. Az EP-képviselők akkor úgy döntöttek, hogy a javasolt törvénymódosítások mélyebb tanulmányozása érdekében elhalasztják a szavazást a frakciók tervezett állásfoglalásairól. Az e heti plenáris ülésen a vitát nem nyitják újra, csak az állásfoglalásokról szavaznak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!