Magyarország

2011.03.29. 19:25

Bérmonitoring: bizonytalan az idei emelés a Philips-nél

<p>Még mindig nem tudott megállapodni az idei béremelésről a vezetőséggel a székesfehérvári Philips Kft.-nél működő VIDEO Szakszervezet. Ráadásul azt sem tudja egyelőre, mikor ülnek le ismét tárgyalni. Az érdekképviselet arra hívta fel a figyelmet, hogy náluk is vannak olyan dolgozók, akiknek az adóváltozások miatt csökkent a jövedelme. Ezt már jelezték a Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő vezette bérmonitoring bizottságnak, de választ még nem kaptak.</p>

A VIDEO Szakszervezet eredetileg bruttó 7 százalékos vagy 15 ezer forint egységes béremelést kért, később ezt 12 ezer, majd 10 ezer forintra csökkentették. A gyár vezetői ezzel szemben április elsejétől 3, 75 század százalékos éves átlagú béremelést kínáltak. Emellett az érdekképviselet állítása szerint kijelentették, hogy az új adószabályok miatti hátrányokat sem figyelembe venni, sem korrigálni nem hajlandóak.

A szakszervezet februárban bejelentést tett erről a bérmonitoring bizottság zöld számán, de visszajelzést eddig még nem kapott. Levelet is írt a Miniszterelnökségnek, válasz onnan sem érkezett - mondta a Független Hírügynökségnek Káprai Attila, a VIDEO Szakszervezet vezetője.

Az érdekképviselet 2010 novemberében jelezte először a béremeléssel kapcsolatos kérését, de a vezetőség csak február 25-én ült le először tárgyalni vele. Négy fordulón vannak már túl, eredmény eddig nem született. Káprai Attila szerint a székesfehérvári Philipsnek körülbelül 700 állandó dolgozója van, valamint váltózó számú kölcsönzött munkás dolgozik ott. A fizikai munkások átlagkeresete nettó 75 és 100 ezer forint között van.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!