Magyarország

2011.03.03. 20:11

Aáry-Tamás Lajos: a közösségi oldalak kommunikációja az iskolai életre is hatással van már

<p>Az oktatási jogok miniszteri biztosa szerint a közösségi oldalakon folyó kommunikáció egyre inkább hatással van az iskolai életre, és efelett már nem hunyhatnak szemet a szakemberek, oda kell figyelniük a jelenségre.</p>

Aáry-Tamás Lajos a Független Hírügynökségnek azt mondta: ebben az ügyben felvette a kapcsolatot Jóri András adatvédelmi biztossal, és nyílt párbeszédet javasolt az ügyben.

A pecsiujsag.hu csütörtökön írt arról, hogy csoportos öngyilkosságra buzdított a pécsi gimnazistákat egy azóta már törölt felhívás a Facebook nevű közösségi portálon. A cikk szerint a felhívás nem vezetett tragédiához. A portál olvasói információk alapján azt írta, hogy az egyik gimnáziumban hangosbeszélőn hívták fel a diákok figyelmét a veszélyekre. A rendőrség nem indított nyomozást az ügyben.

A közösségi oldalakon, így például a Facebook-on vagy iwiwen folyó kommunikáció egyre inkább hatással van az iskolai életre, oktatási és egyben adatvédelmi kérdéssé is vált. Aáry-Tamás Lajos a Független Hírügynökségnek csütörtökön elmondta: számos olyan bejelentés érkezett már a hivatalába, amely valamelyik közösségi oldallal kapcsolatos. Tud olyan esetekről is, amikor fiatalok este a Facebook-on "szólalkoztak össze", majd ez másnap az iskolában szült agressziót, összeverekedtek.

Az adatvédelmi biztost a héten azért kereste meg az oktatási jogok biztosa, hogy gyűjtsék össze a közösségi oldalakkal kapcsolatos tapasztalataikat, és gondolják át, miben segíthetnék az iskolákat, a szülőket vagy esetleg szükség van-e valamelyik szabályozás áttekintésére. Jóri András nyitott volt a kezdeményezésre - tette hozzá Aáry-Tamás Lajos.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!