Magyarország

2011.03.02. 14:51

A munkahelyéről ellopta, az interneten meg árulta

<p>Elfogtak a dunaújvárosi rendőrök egy férfit, aki az interneten próbált meg túladni a munkahelyéről ellopott holmikon. A cég kára csaknem nyolcmillió forint.</p>

A robotgépekhez és elektromos kerékpárok motorjához szükséges alkatrészek összeszerelésével foglalkozó dunaújvárosi cég tavaly december közepén tett feljelentést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. Egy velük kapcsolatban álló németországi cég hívta fel a figyelmüket arra, hogy egy magyar internetes oldalon eladásra hirdetik azokat az alkatrészeket, melyeket a cég forgalmaz. A nyomozók ez alapján kezdtek keresni. Az internetes hirdetésnél megadott telefonszám és a hirdetést feladó IP címe alapján jutottak el a rendőrök a hét elején a tolvajhoz.

Amikor a dunaújvárosi nyomozók hétfőn szabadegyházai lakásán elfogták a 31 éves férfit. A házkutatásnál előkerült a cégtől ellopott összes alkatrész. A holmi összértéke csaknem nyolcmillió forint. A férfi az elején csak részben ismerte el a lopásokat, később azonban részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás elkövetése miatt indult eljárás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

-Független Hírügynökség-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!