Magyarország

2011.03.11. 13:29

A Klubrádió nem a jobboldali vendégek miatt vált meg Wahorntól

<p>Nem igaz, hogy a Klubrádió azért vált meg Wahorn Andrástól, mert túl sok jobboldali vendéget hívott meg a műsorába. Vicsek Ferenc főszerkesztő a Független Hírügynökségnek elmondta: a képzőművész-zenész a hallgatói visszajelzések szerint egészen egyszerűen nem vált be rádiós műsorvezetőként.</p>

A Klubrádió főszerkesztője egy brüsszeli konferencián vesz részt, ezért a Független Hírügynökség telefonhívásából értesült Wahorn András kijelentéséről. Vicsek Ferenc elmondta: Wahorn állításával ellentétben nem nevezné kirúgásnak azt, ami történt. Egy baráti hangvételű beszélgetés során abban maradtak, hogy amit Wahorn megpróbált a Klubrádióban műsorvezetőként csinálni, az élvezeti értékét tekintve messze elmaradt attól, mint amilyen műsorokban Wahorn korábban megjelent. Az amit előadott, a közönségnek egyáltalán nem tetszett a visszajelzések szerint. "Az összetett mondatnak - ugye ez a csúsztatások jellegzetessége - az első fele igaz, a második fele pedig egyszerűen csak hazugság. A vendégek politikai hovatartozásával kapcsolatos párbeszéd közöttünk soha nem folyt" - fogalmazott Vicsek Ferenc.

A főszerkesztő szerint csupán a vendégek megszólalásainak minőségéről és - ami ennél sokkal kínosabb - Wahorn műsorvezetői teljesítményéről beszéltek. Vicsek Ferenc szerint egyszerűen arról van szó, hogy azt a szerepet, amit Wahorn András művészként más területen jól alakít, nem tudta elfogadható színvonalon hozni a rádióban. Az köztudott, hogy Wahorn extrém, alternatív és egyéb különleges körökből szeret meríteni, és ezért képzőművészként társadalmi vagy akár anyagi elismerésre is számíthat, de a rádióban nem találta meg a formát - mondta.

A Klubrádió főszerkesztője azt is elmondta: bármikor hajlandó úgy beszélgetni Wahorn Andrással, hogy riporter vagy bárki más is jelen van. " Kiváncsi vagyok, hogy akkor, amikor a nyilvánosság előtt kell ezt előadni, és nem valami videóművészeti attrakciónak szánja, akkor hogy áll ki a nyilvánosság elé ezekkel az teljesen alaptalan állításokkal, ha én is ott vagyok" - fogalmazott Vicsek Ferenc.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mandiner blog írta meg, hogy a Wahorn Andrással készült videót eltávolították a Sajtószabadság-tüntetések hivatalos YouTube csatornájáról. A képzőművész-zenész a sajtószabadsággal kapcsolatban arról beszélt, hogy azért küldték el a Klubrádiótól, mert nem megfelelően választotta meg beszélgetőpartnereit, és számos jobboldali közéleti szereplőt is vendégül látott. A sajtószabadságért szervezett tüntetések ötletgazdája, Fölkel Róbert a Független Hírügynökségnek elmondta: nem cenzúráról, hanem szerkesztésről van szó. A videót azért vették le az internetről, mert Wahorn állításait nem áll módjukban ellenőrizni, anélkül azonban nem tartanák etikusnak, hogy a felvétel felkerüljön a világhálóra.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!