Magyarország

2011.02.17. 06:28

Változó vizsgaszabályok - Magyar Nemzet

<p>Az orvosnak készülő diákoknak kettő, a jogra, politológiára és szociális munkás szakra jelentkezőknek pedig egy tárgyból lesz kötelező emelt szintű érettségi vizsgát tenniük 2013-tól - derül ki a Magyar Nemzet birtokába került rendelettervezetből, amellyel várhatóan még a héten foglalkozik a kormány.</p>

 Az elképzelések szerint kémiából és biológiából is emelt szintű érettségit követelnek majd azoktól, akik két év múlva állatorvosi karra akarnak felvételizni. Ugyancsak biológiából, valamint kémiából vagy fizikából kell nehezített vizsgát tenniük az orvosnak, fogorvosnak, gyógyszerésznek készülőknek. Magyar szakra magyar, történelem szakra pedig történelem emelt szintű érettségi lesz a belépő. A leendő jogászhallgatók kilenc, a politológusok, újságírók, szociológusok kilenc-tizenegy tárgyból választhatnak egyet, például idegen nyelvet. A tervezetben ugyanakkor nem írnak elő emelt szintű vizsgát egyetlen természettudományos és műszaki képzésnél sem, valószínűleg a kevés jelentkező és a szakemberhiány miatt - olvasható a cikkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!