Magyarország

2011.02.17. 14:33

Több kistérségi társulás kaphat iskolatejet

<p>Módosult az iskolatejprogram szabályozásáról szóló rendelet. Ezzel teljesült a kistérségi társulások kérése: a hátrányosabb helyzetű települések több támogatást igényelhetnek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Vidékfejlesztési Minisztérium.</p>

A támogatás mértéke az intézményfenntartó székhelye szerint változik. A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük figyelembevételével a rendelet három csoportba sorolja, így 20, 50 vagy 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatejprogramra.

A programhoz szükséges szállítási szerződéseket a január-februári időszakra február 28-ig kell megkötni, az év hátralévő részében az első szállítási napot követő 15. nap hosszabbodott meg a határidő. A módosítással a benyújtási határidők egyértelműbbé válnak.

Az idén 800 millió forint jut az iskolatej program támogatására, az intézményfenntartókon túl azok a tejfeldolgozók is igényelhetik a támogatást, amelyek piaci lehetőséget látnak a programban.

- Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!