Magyarország

2011.02.08. 18:48

Raporton a kórházigazgatók - Hírszerző

<p>A Dél Pesti Kórház, az Országos Sztomatológiai, az Uzsoky és a Szent Imre Kórház élére ír ki pályázatot február végéig a főváros - értesült a Hírszerző.</p>

Az internetes hírportál szerint ezeknek az intézményeknek a vezetői régóta határozatlan idejű szerződéssel rendelkeznek, és Tarlós István főpolgármesternek a közalkalmazotti törvény értelmében két lehetősége volt: vagy kiírják az álláspályázatot most, vagy a kórházigazgatók szerződését határozott idejűre változtatják át. Az egyik intézményvezető azt mondta: ez várható volt, és erre készültek, de Tarlós István többször is hangsúlyozta, hogy a mostani vezetők is pályázhatnak újra.

Tarlós István kedden találkozott a fővárosi kórházak vezetőivel. A találkozó után a főpolgármester elmondta: február végéig négy budapesti kórház vezetésére fog pályázatot kiírni a főváros, ezekre a korábbi intézményvezetők is jelentkezhetnek. Arra nem tért ki, hogy melyik ez a négy intézmény. Az összesen 12 fővárosi fenntartású kórház közül háromnál a főpolgármester nem zárta ki, hogy fegyelmi vizsgálat indul.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!