Magyarország

2011.02.08. 12:08

Nem jól költik el a Magyar Kármentő Alapba folyt adományokat a Jobbik szerint

<p>Nem arra költik a Jobbik szerint a Magyar Kármentő Alapba befolyt pénzt, amire azt az adományozók szánták - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján Ferenczi Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.</p>

Nem működik rendesen a kármentés és a kárenyhítés a vörösiszap-katasztrófa sújtotta térségben - mondta Ferenczi Gábor. Az ellenzéki képviselő szerint a Magyar Kármentő Alapban összegyűlt csaknem 1,8 milliárd forintot közösségi célokra fordítják ahelyett, hogy a pénzt a károsultaknak juttatnák. A pénz egy részét egyebek mellett közvilágításra, településfejlesztésre és egy roma kulturális központ építésére fordítanák, holott az adományozók nem ezekre a célokra adták a pénzt - mondta Ferenczi Gábor.

A politikus szerint ezeket a feladatokat kormányzati, illetve önkormányzati forrásokból kellene fedezni, a kármentő alapba befolyt pénzt pedig teljes egészében a károsultak megsegítésére fordítani.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!