Magyarország

2011.02.23. 19:08

Döntött a kormány az agrár Széchenyi Kártya bevezetéséről

<p>Kiterjesztette a kormány a Széchenyi Kártya programot az agrárágazatban működő kis- és középvállalkozásokra is - tájékoztatott szerdán a Vidékfejlesztési Minisztérium. A folyószámlahitelt a tervek szerint még ebben a félévben igénybe vehetik a gazdálkodók.</p>

A kedvezményes hitelt azok a vállalkozások és természetes személyek - többek között őstermelők, családi gazdálkodók, kistermelők - igényelhetik, akik megfelelnek a kis- és középvállalkozások jogszabályban meghatározott feltételeinek. A kölcsön összege minimum 500 ezer, maximum 25 millió forint lehet. A szabad felhasználású hitel futamideje három év, az állami kamattámogatás a teljes hitelösszegre és a teljes futamidőre évi 2 százalékpont.

A program célja a kisvállalkozások versenyhátrányának csökkentése az agráriumban, a bankok által túl kockázatosnak tartott agárágazati mikro- és kisvállalkozások támogatási lehetőségeinek bővítése, a vidéki munkahelyek megőrzése és további munkahelyek teremtése.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!